Fariseul de Năstase si despre profesorul Țîcu | testblog

0


Despre atitudinea mea fata de biserica am scris déjà intr-un articol postat pe 11 ianuarie 2019 ,, (unicul lucru care s-a schimbat este ca nu mai sunt simpatizant al Platformei DA din momentul in care au facut alianta cu Socialistii si nu si-au respectat angajamentul semnat pe 21 februarie că nu vor face alianță cu PDM, PSRM, Partidul ȘOR și Partidul Nostru! Daca exista cineva din Blocul ACUM care au uitat despre acest angajament le recomand sa priveasca video-ul de mai jos! Sa zicem ca cei de la Blocul ACUM au fost impusi in situatia de a scapa de Plaha si sa faca o alianta temporara (,, de 4 ani ”) cu Dodon insa cedarea Ministerului Aparari, SIS-ului, CNA, Curtea Constitutionala  rusilor chiar nu are nici o scuza!


Votul acordat în favoarea Federației Ruse de către Andrei Năstase  ca să fie acceptată din nou în cadrul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei   (citeste ) chiar nu are nici o scuza si faptul ca Andrei Nastase nu are nici un gram de demnitate ! Andrei Nastase a reprezentat Moldova la APCE si Moldova  trebuia sa fie solidara cu ucrainenii. Nastase sa nu isi faca iluzii ca acel vot va fi uitat de ucraineni sau de americani!


Pe 12 septembrie in cadrul unui interviu Andrei Nastase sustinea ca  nu dorește un nou acord ACUM-PSRM pentru ca ar distruge democratia („Așa distrugem democrația”) iar pe 16 septembrie a fost semnat un nou  acord de 15 pagini dintre Blocul ACUM și Partidul Socialiștilor si culmea ca tot pe 16 septembrie  Andrei Năstase a inaugurat un crucifix în incinta Ministerului Afacerilor Interne (MAI). La acest eveniment au participat si arhiepiscopii a două mitropolii din Republica Moldova, Mitropolia Moldovei și Mitropolia Basarabiei. Vreau sa ma rezum doar la descrierea  cuvantului fariseu care se caracterizeaza prin fanatism ipocrit și formalism exagerat în îndeplinirea ritualului religios.


Astazi a aparut stirea ca: Octavian Țîcu ( pe unele site-uri apare Octavian Țâcu) va candida la funcția de primar al capitalei si  salut decizia profesorului Țîcu de a candida la funcția de primar al Chișinăului si daca se ajunge in turul doi sa alegem dintre socialistul  Ceban sau  Octavian Țîcu, pot sa zic ca Chisinaul mai poate fi salvat de pe mainile rusilor iar daca se va ajunge in turul doi cu Ceban si  Nastase, nici nu stiu care din ei este mai periculos pentru Chisinau!
Il cunosc pe Octavian Țîcu pentru ca mi-a fost profesor la prima universitate (ULIM - Facultatea de Istorie si Relatii Internationale) si era cat pe ce sa repet anul 3 din cauza unei restante  pe care o aveam la cursul lui Octavian Țîcu. Dupa 7 aprilie  eu nu m-am prezentat la nici un curs la ULIM (pentru  ca eram intr-o ,,calatorie fortata” prin Moldova”) Am sustinut restanta din a treia tentativa! La a doua tentativa stiam cursul mai bine decat alti studenti care au trecut examenul insa Țîcu mi-a spus: Andrei tu poti mai mult! Dute si invata! Pot sa va zic ca la a treia tentativa stiam cursul aproape pederost. Am un respect deosebit si pentru doamna Viorica Țîcu! Despre familia Țîcu pot sa va zic ca sunt profesionisti in domeniul lor, ca sunt oameni cu caracter si cu demnitate si care ar putea sa predea la cele mai bune universitati din lume! Studentii din grupa mea care si-au ales pe coordonator stiintific pe Octavian Țîcu au fost nevoiti sa repete  anul 3 de facultate pentru ca nu corespondeau cerintelor domnului Profesor!Pe perioada celor 3 ani de studentie la ULIM eu nu am auzit vreun caz ca cineva sa fi dat mita lui Țîcu si nu o sa gasiti studenti care sa zica ca ar fi dat mita! Chisinaul are nevoie de un primar care sa nu fie corupt, de un primar inteligent pentru ca Chisinaul este capitala Moldovei. Daca as fi scris la fel cu greseli la examenul lui Țîcu cum am scris si in acest articol pot sa va zic ca nici azi nu eram absolvent ULIM! :) (Ma aflu intr-o biblioteca acum si am scris acest articol in graba)
Domnule Țîcu, va trasmit salutari din diaspora!
Cu stima si respect fostul student de la Facultatea de Istorie si Relatii Internationale, Plop Andrei!























Octavian Ticu la Jocurile Olimpice de la Atlanta

Cea de-a XXVI-a ediţie a Jocurilor Olimpice s-a desfăşurat, la Atlanta, în perioada 19 iulie – 4 august 1996.


Jocurile Olimpice împlineau 100 de ani de la prima ediţie modernă de când  a redevenit cea mai importantă competiţie sportivă internaţională.  Ceremonia a fost deschisă de preşedintele american Bill Clinton. Flacăra olimpică a fost aprinsă de fostul mare boxer american Muhammad Ali.


Ediţia americană a impresionat prin dotările moderne,  inovaţiile tehnologice  şi frumuseţea parcului olimpic, care funcţiona pe post de piaţă centrală pentru satul olimpic.  Întrecerile olimpice s-au desfăşurat pe cele mai moderne baze sportive din lume, cu dotări de excepţie.


Oraşul Atlanta a avut cinci contracandidate  Atena, Toronto, Melbourne, Manchester şi Belgrad pentru găzduirea Jocurilor. 

Octavian Țîcu este de baștină din satul Costuleni, Ungheni, și a fost de şapte ori campion al Republicii Moldova la box. Octavian Țîcu : „La Ungheni am învățat și m-am antrenat, de aici am pornit și am devenit primul boxer moldovean și primul unghenean calificat vreodată la Jocurile Olimpice de la Atlanta din 1996! 


 Vreau sa scriu despre un eveniment in care domnul  Țîcu  a fost martor si cel mai probabil ca sunt niste amintiri  pe care nu vrea sa-si  le aduca aminte! 

Câteva mii de oameni se aflau, pe 27 iulie 1996, în Centennial Olympic Park la un concert al formaţiei Jack Mack and the Heart Attack. La eveniment au participat câteva mii de oameni. Capacitatea ‘Satului Olimpic’ a fost de 15.000 de locuri, cea mai mare din istoria Jocurilor Olimpice. Pentru prima oară în istorie, toate cele 197 de comitete olimpice naţionale au fost reprezentate la Olimpiadă. 

 În jur de miezul nopţii, un bărbat a plasat la locul evenimentului un rucsac militar care conţinea trei bombe artizanale, amplasate pe o placă de metal şi înconjurate de cuie.  La ora 1.20, bomba plasată în parcul olimpic a explodat.  Pe 27 iulie 1996, în Centennial Olympic Park din Atlanta, a avut loc un atentat cu bombă. Jocurile Olimpice de la Atlanta au fost umbrite  de producerea  atentatului terorist cu bombă. Parcul Centenar Olimpic nu făcea parte din sistemul de securitate al Jocurilor.  


CNN - FILE:'96 CENTENNIAL OLYMPIC PARK BOMBING



 Dacă agenţii de pază nu ar fi acţionat rapid, numărul răniţilor şi al deceselor ar fi fost mult mai mare.  In momentul detonarii, doar o parte din spectatori a fost evacuata, motiv pentru care doua persoane au murit, iar 111 au fost ranite. Una din victime era un cameraman care a murit chiar in momentul in care filma. În ciuda evenimentului, organizatorii şi participanţii la Jocurile de la Atlanta au decis că Olimpiada trebuie să continue.


Preşedintele Statelor Unite, Bill Clinton  a declarat ca a fost un act de terorism   şi a dat asigurări de la Casa Albă că se vor face toate eforturile  pentru a prinde si pedepsi vinovatii. După încheierea probelor sportive, Centennial Olympic Park devenea locul unde se strângeau oamenii pentru a participa la diverse evenimente de divertisment până noaptea târziu.

După o anchetă care a durat mai mulţi ani si Indiciile descoperite la locul faptei i-au condus pe investigatori către Eric Rupert Rudolph, un militant de extremă-dreapta, dar a reuşit să fugă de autorităţi timp de mai mulţi ani.


In 2003, după cinci ani pe lista FBI cu cei mai căutaţi fugari,  Eric Rupert Rudolph a fost arestat, fiind acuzat de alte trei atentate, cu acelaşi mod de operare ca la Atlanta.  Atentatul din 27 iulie a fost primul din cele patru comise de Eric Robert Rudolph. 
Acesta a plasat trei bombe artizanale pe o placa de metal, inconjurate de cutii in timpul unui concert, care au fost descoperite de autoritati.  In august 2005, autorul atentatului, Eric Robert Rudolph, a dat o declaratie in care isi cerea iertare victimelor si familiilor acestora. A primit inchisoare pe viata, fara drept de apel. 






Cele mai înspăimântătoare morţi la Jocurile Olimpice


1). Primăria oraşului Soci, Rusia gazda celei de XXII-a ediţii a Jocurilor Olimpice de iarnă, a ucis sute de câini vagabonzi înainte de începerea competiţiei.


 2)Pe 27 iulie 1996, în Centennial Olympic Park din Atlanta, a avut loc un atentat cu bombă care a ucis două persoane şi a rănit alte 111.

 3) În septembrie 1972, la a XX-a ediţie a Jocurilor Olimpice de la Munchen, terorişti palestinieni aparţinând grupării „Septembrie Negru” au pătruns în clădirea în care erau cazaţi sportivii israelieni, capturând 11 ostatici. Bilanţul a fost unul tragic: au murit toţi ostaticii, un poliţist german şi cinci răpitori. Alţi trei terorişti s-au predat poliţiei germane.


Post a Comment

 
Top